Surówka jako wzbogacenie każdego posiłku

0
59
Surówka jako wzbogacenie każdego posiłku

Surowe warzywa, w dobrze dobranej kompozycji, przy dodatku odpowiedniego sosu tworzą niesamowitą potrawę, jaką jest surówka. Niekiedy, surówka potrafi nawet przyćmić danie główne, gdy ta składa się z samych świeżych warzywa, dobranych ze sobą w idealnej proporcji. Surówka to nie same warzywa, lecz dodatki takie jak np. cukier, kwas cytrynowy, musztarda, ocet winny lub balsamiczny.

Jakie surówki wybierać?

Przy wyborze surówki, ważnym elementem jest wybranie producenta surówek który zapewni nam wysoką jakość produktów oraz odpowiednie smaki. Dużym zainteresowaniem, cieszy się surówka z czerwonej kapusty, która zgodnie z opinia potrafi się dostosować do każdego posiłku. Jak zapewnia producent, surówki z czerwonej kapusty to cała gama witamin, w jednej potrawie. Ale czy tylko ta sałatka cieszy się takim zainteresowaniem? Poniżej wymienimy popularne surówki, które cieszą się poparciem wśród zajadaczy surówek.

  • 4 pory roku (kapusta biała, jabłka, ogórki kwaszone, papryka, cebula, marchew, sos)
  • Colesław (kapusta biała, majonez, chrzan tarty, marchew, cukier, sól, kwas cytrynowy i inne)
  • Wiosenna (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, cebula, olej roślinny, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, kwas cytrynowy)
  • Buraczki zasmażane (buraki czerwone, cebula, ocet, olej, mąka pszenna)

To tylko część z najpopularniejszych zestawów, producenci surówek nie spoczywają tylko raz za razem zaskakują nas nowymi oryginalnymi połączeniami.

Surówka do obiadu gdy nie masz czasu?

Czas nie stoi na przeszkodzie, ponieważ przy przygotowywaniu surówki nie musisz spędzić dużo czasu. Do surówek warto wykorzystywać takie składniki, jak różne rodzaje liści np. rukola, jarmuż, szpinak i wiele innych rodzajów sałat. W połączeniu z drobnymi dodatkami takimi jak, pestki słonecznika lub dyni potrafią zupełnie odmienić charakterystykę dania.

Czy surówka może być jak główny posiłek?

Oczywiście że tak, to od Ciebie zależy tylko jaką surówkę skomponujesz. Z odpowiednimi dodatkami, możesz z niej uczynić danie główne. Dobrą radą jest dodanie do posiłku bagietki czosnkowej, chleba lub pszennego dodatku. Producenci surówek w Lublinie, dbają również o estetykę, ponieważ jak  mówi słynne powiedzenie “jje się oczami”. Dbając o estetykę, można przyozdobić sałatkę natką pietruszki, koperkiem lub liściem laurowym. Surówka, w której znajdują się tak pyszne i ładnie wyglądające produkty mogłaby wydawać się idealnie, natomiast producenci surówek dbają nawet o najmniejsze detale.

Surówka na wynos o czym pamiętać?

Surówka to idealny dodatek również na szybki posiłek w pracy jak i w  zgiełku codziennego życia. Dobrym narzędziem do przemieszczania się z nimi, są pudełka na żywność. Warto pamiętać aby takie pudełko związać np. gumką recepturką, ponieważ jest możliwość że pudełko się otworzy a z niego wyleje się sos. Kolejną radą o której warto pamiętać, jest też nietrzymanie chleba lub dodatku pszennego razem z surówką, ponieważ może on namięknąć i zepsuje nam to walory smakowe.

[Głosów:1    Średnia:5/5]
PODZIEL SIĘ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here